dimarts, 6 de març del 2007

Obertura Carmen

L'ant passat donava classes de música a xiquets d'educació infantil. Per al festival de fi de curs que es realitza tots els anys a l'escola de música vaig preparar amb els xiquets l'obertura de Carmen de Bizet.

En classe vam traballar sobre el musicograma que vaig preparar i, una vegada discriminada la forma de l'obra els xiquets feien una xicoteta dramatització.

El musicograma el vaig projectar amb un canó d'imatge mentre ells feien la dramatització. A més, vaig aconseguir que es vegera una fletxa que anava passant de forma automàtica i sincronitzada amb la música per totes les pulsacions. Això ho vaig fer amb el powepoint i la veritat és que em va quedar bé i em pareix un recurs interessant, ja que això possibilita l'audició individual per part dels alumnes i ho poden escoltar les voltes que vullguen. Per exemple, es pot posar l'audició en l'aula d'informàtica i els xiquets l'escolten amb els cascs individualment, discriminant fàcilment les diferents parts de l'obra.

Bé ací teniu el musicograma. Sols hi ha la imatge, ja que respecte del musicograma automàtic tinc un problema per poder-lo gravar en un cd o de qualsevol altra forma. El problema consisteix en que tan sols hi ha una diferència de 0'4 o 0'5 segons entre cada diapositiva per poder seguir la pulsació de la música, i pareix que això és una durada massa xicoteta per al powerpoint, perquè he intentat gravar-ho de moltes formes i sempre es descompensa la música i la imatge. També ho he intentat amb capturados de pantalla( d'imatge i so ), passant-ho a flash, etc. però no hi ha manera.




5 comentaris:

Óscar ha dit...

Hola! ¿Has probado a hacer directamente un archivo de video con algún programa editor de video, tipo adobe premiere o similar?
Tal vez puedas así sincronizar el sonido y la imagen.

Si al final logras sincronizar el archivo de powerpoint con la música, puedes ponerlo en tu blog con slideshare.
Has tenido una gran idea, si lo consigues cuéntanos cómo lo hiciste :)
Un saludo y enhorabuena por el blog.

Manuel ha dit...

Gracias por el comentario. ¡Mi primer comentario en el blog!

Bueno, ya había pensado en hacer esto pero nunca lo he intentado. Ahora en Pasqua, que creo que tendré más tiempo lo intentaré.

Anònim ha dit...

INCREIBLE!!!!! M'HA ENCANTAT EL MUSICOGRAMA!!! ENHORABONA!

Manuel ha dit...

Gràcies pel comentari. Espere que us siga útil en la vostra classe de música.

Manuel ha dit...

Gràcies pel comentari. Espere que us siga útil en la vostra classe de música.