diumenge, 29 d’abril del 2007

Musicograma "El baile de los polluelos" de Mussorgsky


Aquest és un musicograma molt atractiu visualment per als xiquets. És divertot i efectiu.

El musicograma està ben contextualitzat amb la música. La música conta com un pollet intenta saltar les valles ( simbolitzat al musicograma amb la doble barra de repetició; i els salts del pollet amb el moviment sonor). El gat, però, està a l'aguait i sospita alguna cosa ( és el calderó de la primera part ).



En la segona part, el pollet aconsegueix saltar la valla, però com que encara no sap volar, va donant tombs per tot arreu.

En la tercera part, el gat s'adona de que el pollet s'ha escapat i va darrere d'ell per tonar-lo al seu lloc.

Una vegada el pollet està altra vegada al seu lloc torna a intentar escapar ( és insistent aquest pollet, això no es pot negar).

A la fi el pollet cau rendit després de tant d'esforç


CONTINGUTS A TREBALLAR:

- Llenguatge musical: casella de primera i de segona, calderó, fin, da capo, signes de repetició. Al musicograma també està indicat el moviment melòdic.

- Forma: ABCA

Això és una aproximació al que en principi es pot treballar, encara que sempre es poden anyadir i eliminar continguts. Tot depén del que es vol treballar a classe en un moment determinat.

Font del musicograma: clasedemusica.com


Get your own Box.net widget and share anywhere!

1 comentaris:

Musica CEIP El Pinar ha dit...

fa 16 vaig fer un musicograma IGUAL a aquest però a ma (no hi teniem ordinadors), d'on vas treure la idea, com vam coincidir tant?
http://mariajesusmusica.wordpress.com/2009/02/26/musicogramas-con-midis/
saludos
joan carles