divendres, 13 d’abril del 2007

El MUSICOVIDEO

A la fi he aconseguit fer l'animació de la que us parlava en una altra entrada. També trobareu en aquesta entrada el musicograma en imatge per si la voleu imprimir.

Després d'haver fet un musicograma per a l'obertura "Carmen", se m'he va ocòrrer fer una animació per tal de seguir amb facilitat el musicograma, mentre escoltaves la música. Això tindria diverses ventatges com ara: poder escoltar-lo individualment a l'ordinador o al DVD, poder seguir més fàcilment el musicograma sense perdre's ( que és el els passa a molts xiquets). A més podria anyadir alguns efectes per tal de fer més atracativa l'animació.

Al principi vaig tindre alguns problemes, perque vaig intentar fer l'animació amb el powerpoint, ja que per cada pulsació de la música necessita una imatge del musicograma amb la fletxa indicant la pulsació corresponent. Després havia de fer quadrar la tansició de cada diapositiva amb la velocitat exacta de la música, és a dir, ho havia de sincronitzar. El problema venia quan la velocitat de transició entre diapositives era de 0'4 o 0'5s. Era una diferència de temps massa petita, ja que aleshores es desquadrava amb facilitat si l'ordinador no disponia de tots els seus recursos. I a més, això m'impossibilitava traslladar-ho a un altre ordinador, ja que ho guardava en totes les possibilitats que oferia el powerpoint, però sempre es desquadrava. També vaig utilitzar programes com ara el powerconverter i altres del mateix estil, que passen presentacions en powerpoint a videos en diferents formats, però també es desquadrava.

Finalment ho he intentat amb el moviemaker ( tenia la solució davant meu ), i encara que això ha suposat haver de sincronitzar-ho tot altra vegada, amb aquest programa no me s'ha desquadrat i m'ha deixat grabar-ho correctament, amb la qual cosa estic ja supercontent i supersatisfet del treball aconseguit. Sols queda posar-ho en pràctica.


Potser que la primera vegada que ho reproduiu no es es veja de forma fluïda, la segona vegada ja es veurà bé.

Que ho gaudiu!


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira MAnuel, he estat mirant el musicograma i el video i són una pasada. Voldria saber si tinc la possibilitat de baixar el vídeo. és que m'interessa bastant pel tema de la programació.
Gràcies

Manuel ha dit...

Gràcies pel comentari. Si t'interessa te'l puc enviar per correu electrònic, que sempre t'arribarà amb un poc més de qualitat.

Anònim ha dit...

De categoria, et deixe el meu correu:
andres_trpt86@hotmail.com
I Moltes gràcies em fas un gran favor. dw

Anònim ha dit...

Hola anònim, a mi també m'interessaria tenir el musicovideo de carmen. T'aniria bé enviar-me'l a mí per correu?: margacladera@hotmail.com

Mikel Sukunza ha dit...

Hola Manuel,

Me podrías enviar el video? te lo agradecería enormemente. Yo tengo un blog para los alumnos de 5º y 6º, pero esta en euskera. A lo mejor si le echas un vistazo te puede interesar algo... Yo que sé!

msukun@eukalnet.net (mail)

gracias

MANUFERPA ha dit...

hola manuel, me encantaria me enviaras l musicogr5ama, muchas gracias. mi mail es: maunferpa@hotmail.com
Si puedieras incluso enviarme mas materiales de este tipo te estaria enternamente agradecido. un saludo, de Manuel J. Fernandez.