dimecres, 4 de juny del 2008

CONSTUCCIÓ D'UN TRONADOR

La setmana passada vam fer una sessió d'animació lectora amb el Dani Miquel ( el cantacançons, tal i com ell es defineix) amb els alumnes de segon cicle. Fou allí on vaig prendre la idea per fer un tronador utilitzant materials de rebuig com ara botelles grans o pots de plàstic. A banda d'aquests materials que fan de caixa de resonància tan sols necessitem un moll prim i llarg que serà el que produïrà les vibracions: aquestes s'amplifiquen quan arriben a la caixa de ressonància i realment s'assembla bastant a un tro. Per fer-lo sonar tan sols cal moure amb energia el pot per tal que el moll produïsca la vibració i s'assemble a un tro. Hem probat amb diferents pots en classe i depenent de l'amplada de la botella o del pot l'efecte varia bastant. Cal tenir en compte també a l'hora de fer el tronador, de fer el forat amb amb l'amplada justa per a que el moll es puga enroscar sense que es solte ni quede solt. Els nens poden fer el forat amb un punxó.

És un bon recurs per a quan necessitem fer efectes sonors o per fer un taller d'instruments amb material reciclat. Prove-ho, és fàcil i efectiu i els nens queden encantats.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola sóc Dani Miquel i m'alegre molt de bore el tronador i més coses que heu fet. Ara vos propose que feu una composició musical amb aquestos instruments...(anim)